1 Eylül 2016 Perşembe

LENİN KİTAPLARI - 9 KİTAP

lenin ile ilgili görsel sonucu
Bir komünist filozof, Sovyet Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Marksist görüşlerin bir dindar takipçisi olan Vladimir Lenin Rusya’yı yeniden şekillendirilmesinde önemli bir rol oynayan Bolşevik Partisi’nin lideri olarak hatırlanır. Bir aziz ve diğerleri gibi bazıları tarafından kabul edilen bir diktatör olarak, Lenin ülkesinde radikal bir değişim getirdi. Rusya, devlet kapitalizmi için reformlar
önerdi. Lenin, 20. yüzyılın en çok tartışılan liderlerinden biri, Bolşevik devrimini ve daha sonra Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler yeni kurulan Birliğin ‘Premier’ (SSCB) olarak devraldı.
Karl Marx olanlar ile, o’nun ideolojileri, topluca ‘Marksizm-Leninizm’ gibi Troçkizm, Maoizm ve Stalinizm gibi düşünce radikal okullarının, bir dizi yol açtı bir doktrin olarak bilinir hale geldi. Onun yönetimi birçok sosyal iyileştirici önlemlerin, mekanizasyon yürütülmesini ve ‘Yeni Ekonomik Politika “uygulanmasını izlemiştir. Bu liderin temelde en iyi bilinen eserleri, ‘Nisan Tezleri’dir. Tartışmalı bir lider olan Lenin, kusursuz hitabet becerileri ile kutsanmış son derece çalışkan bir kişi olduğunu ve aynı zamanda mizah için tutku beslediğini bilinmektedir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder