1 Eylül 2016 Perşembe

LENİN KİTAPLARI - 9 KİTAP

lenin ile ilgili görsel sonucu
Bir komünist filozof, Sovyet Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Marksist görüşlerin bir dindar takipçisi olan Vladimir Lenin Rusya’yı yeniden şekillendirilmesinde önemli bir rol oynayan Bolşevik Partisi’nin lideri olarak hatırlanır. Bir aziz ve diğerleri gibi bazıları tarafından kabul edilen bir diktatör olarak, Lenin ülkesinde radikal bir değişim getirdi. Rusya, devlet kapitalizmi için reformlar

22 Ağustos 2016 Pazartesi

Aramızda - Cora Carmack

Aramızda

Bazen kendinizi bulmadan önce kaybetmeniz gerekir. Mezun olduktan sonra Avrupa turuna çıkmak; hem de sorumluluk yok, anne baba yok, kredi kartı limiti yok! Bu, çoğu kızın hayali, tabii Kelsey Summers'ın da. Avrupa turuna çıkan Kelsey, güzel zaman geçirdiğini düşünür ama bu pek de doğru değildir. Kendini bulma yolculuğunda yalnız hisseder ve bulacaklarından korkar. Arayışındaki yalnızlığı içki ve dans geçiremezken Jackson Hunt'la tanışır. Jackson içkinin yerine macerayı koyar, her yeni şehirle Kelsey'ye ne istediğini, hayallerini bulmasında yardımcı olur. Ama Kelsey kendini

Kesişen Hayatlar Kafesi - Deborah Smith

Kesişen Hayatlar Kafesi

Aşk yolunda kesişen hayatlar, umut etmeyi de bu yolda öğrenir.

Hollywood'un parlayan yıldızı, modern zamanların Elizabeth Taylor'ı Cathy Deen'in rüya gibi, ışıltılı hayatı paparazzilerle girdiği bir kovalamacanın ardından yaptığı trafik kazasıyla bir kâbusa dönüşür. Thomas ise New York'ta başarılı bir mimarken, 11 Eylül saldırılarında ailesini kaybetmesiyle hayata küser ve Kuzey Carolina'nın dağlık bölgesindeki şirin bir kasabada inzivaya çekilir. Bu iki yabancının birbirleriyle ve kendileri gibi olanlarla kesişen hayatları onları hiç bilmedikleri, mütevazı bir hayata sürükler. Aşkı, güzelliğin önemini yahut önemsizliğini, kaybetmeyi, pişmanlıkları ve hayata

Bir Fincan Geçmiş Bir Yudum Gelecek - Emily March

Bir Fincan Geçmiş Bir Yudum Gelecek

Sarah Reese, babasız büyüttüğü kızı Lori'yle birlikte çıktığı Avustralya tatilinde, hayatta görmeyi umduğu en son insanla karşılaşır: yirmi yıldır görmediği ilk aşkı ve kızının babası olan Cam Murphy. Geçmişte bıraktığı adama göre oldukça değişmiştir Cam. Sarah'ya eski günleri hatırlatan tek şeyse, hâlâ tükenmediğini anladığı aşklarıdır. Cam Murphy, yirmi yıl önce bileklerinde kelepçelerle götürüldüğü Eternity Springs'e bir daha asla dönmemiştir. Sarah'ya ve karnında taşıdığı bebeğine rağmen... Onları unutması çok zor olsa da, Eternity Springs'i geride bırakmayı başarmıştır. Ta ki Sarah ve kızları Lori, Avustralya'nın Cennet Maceraları Turu için gemisine adım atana kadar…

Karanlık Işık - Lesley Livingston


Karanlık Işık

Yumuşacık, mor bir ışık yayıldı karanlığa.Kelley döne döne kuleye yükseldi. Kendini tamamlanmış hissediyordu yeniden. Özgür ve gerçek bir peri gibi... Kanatlarına kavuşmuştu.Şimdi, yapması gereken tek bir şey vardı. Aşkı, Sonny'yi bulmalıydı.

Ejderha Lord'un Dönüşü - Wayne Thomas Batson

Ejderha Lord'un Dönüşü


Saklı Geçit'ten geçerek kendi dünyasına dönen Aidan, endişelenmesine neden olan kâbuslar görmektedir. Bu kâbuslar, en yakın arkadaşı Robby'nin Realm dünyasındaki ikizi Kearn'in, karanlık Lord Paragor'la aynı safta olduğuna işaret etmektedir.

Muhteşem Yaratıklar Serisi - Kami Garcia & Margaret Stohl




Bazı Aşklar kaderdir…
Diğerleri ise lanetlidir...
Gatlin'de sürprizlere yer yoktu. Hiçliğin ortasında bir yerlerde duruyorduk. En azından ben öyle olduğunu düşünüyordum, daha fazla yanılamazdım. Ortada bir lanet vardı. Bir kız vardı. Ve sonunda da bir mezar vardı. Bense bunun farkında bile değildim. Lena Duchannes, bir Güney kasabası olan Gatlin'de yaşamakta olan kimseye benzemiyordu.
Bir yandan güçlerini gizlemeye çalışıyor, bir yandan da ailesini nesillerden beri eline geçirmiş olan bir lanetle savaşıyordu.

Siyah Buz - Becca Fitzpatrick

Siyah Buz

Âşık olmak hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı… Beni ona bakarken yakalayınca hemen gözlerimi kaçırdım. Bakarken yakaladığına inanamıyordum. Ona karşı hissedebileceğim çekim fikrinden nefret ettim.Beni rehin almıştı. Beni isteğim dışında alıkoymuştu. Son iyilikleri bunu değiştiremezdi. Kendime onun gerçekte kim olduğunu hatırlatmalıydım.Ama gerçekte kimdi?
(Tanıtım Bülteninden)

Saraydan Hikayeler - Prens ve Muhafız - Kiera Cass

Saraydan Hikayeler - Prens ve Muhafız


New York Times Çoksatanlar listesinde uzun süre 1 numaradakalan Beni Seç ve Elit'in ardından, okurları için Kiera Cass'tan muhteşem bir hediye: America'nın aşkı için savaşan Prens
Maxon ve Muhafız Aspen'in bakış açılarından yazılmış, kalplerinin sesini duyuran iki novella.
Bu iki novellanın dışında kitabın küçük sürprizleri de var: müzik listeleri, yazarla söyleşi, karakterlerin geçmişleri ve dahası serinin hayranlarını bekliyor. Seçim'den önce Maxon'ın kalbinde

SÜRGÜN - Rashelle Workman

Sürgün

Ayrı dünyalardan geliyorlardı.
Şans, onları bir araya getirdi.
Tek kurtuluşları ise aşktı.

Şeytan Marka Giyer - Lauren Weisberger

Şeytan Marka Giyer


Komik, iğneleyici, şeker gibi bir roman.
-The New York Daily News-

Çok zekice yazılmış tatlı bir dedikodu romanı.
-Publishers Weekly -

Yazar ilk romanıyla büyük bir çıkış yapmış.
-Kirkus-

Kördüğüm - Gena Showalter

Kördüğüm


Crossroads lisesi'ne yeni gelen çocukta farklı bir şeyler var...

Çoğu on altı yaşındaki gencin arkadaşı vardır, Aden Stone'un ise zihninde yaşayan dört ruh var.

Biri zamanda yolculuk yapabiliyor.
Biri ölüleri diriltiyor.
Biri diğer insanları kontrol edebiliyor.
Biri de geleceği görüyor.

İtaatkar - Karolin Fişekçi

İtaatkar

"Bir erkeği aslında kadınlar erkek yapar. Bu anneden başlar, diğer kadınlar şekillendirir ve bir kadın da noktayı koyar." "İnsan kızgın oluğu birini terk edemez. Yoksa gittikten sonra aklının, kalbinin bir tarafı geride kalır. Gitmekle kalmak arasında gereğinden uzun düşünürseniz, gitmeden oyun bir el daha uzayabilir ama artık aynı oyun olmaktan çıkar."

Ella ve Micha'nın Geleceği - Jessica Sorensen

Ella ve Micha'nın Geleceği

Bu Geleceğine odaklanıp geçmişindeki karanlığı unutmak isteyen Ella okula döner. Ancak geçmişiyle ilgili sorunlar peşini bırakmaz. Aslında onun tek istediği Micha'dır. Hayatta istediği her şeye ulaştığını düşünen Micha ise grubuyla sahne turundadır. Ancak içindeki bir düşünce onu rahatsız eder. Ella'dan uzaktadır ve ondan uzakta olmak sandığından daha zordur. Ella da Micha da bir karar

Ella ve Micha'nın Sırrı - Jessica Sorensen

Ella ve Micha'nın Sırrı


Ella ve Micha'nın bir sırrı var ve bu sır, tüm hayatlarını değiştirecek...

Kural tanımaz, tutkulu bir karakteri olan Ella, hislerini korkmadan yaşayan bir genç kızken bir gün her şeyi arkasında bırakıp üniversiteye gider ve burada kurallara itaat eden, tüm sıkıntılarını kendine saklayan, sessiz birine dönüşür. Ancak yaz tatili yaklaşırken evinden başka gidecek bir yeri olmadığını anlayan Ella, geri döndüğünde uzun zamandır içine gömdüğü anıların ortaya çıkmasından çok korkar.

Kiera Cass - The Selection Serisi - 4 KİTAP


Bir prens nasıl tavlanır?
Illéa ülkesinde tüm genç kızlar doğdukları günden beri sınıf atlamanın peşinde. Paha biçilmez mücevherlere, göz alıcı elbiselere ancak bu şekilde sahip olabilecekler. Bunun için tek bir şansları var: SEÇİM. Kıyasıya bir mücadeleyle geçen Seçimi kazanmanın tek yolu Prens Maxonı kendine âşık etmek.

21 Ağustos 2016 Pazar

Hayalet İzler - Alanna Knight

Hayalet İzler      



İskoçyanın en meşhur dedektiflerinden Başmüfettiş Jeremy Faronun kızı Rose McQuinn çocukluk aşkı Danny McQuinnin peşinden Amerikaya gidip onunla evlenir. Birlikte geçirdikleri on yılın ardından Dedektif Danny McQuinn bir daha dönmemek üzere ortadan kaybolur. Rose, kocasının öldüğünden emin olmasa da güvenliği için İskoçyaya dönüp kendine yeni bir hayat kurmaya karar verir.

Zıtlıklar Teorisi - Allison Winn Scotch




Hayat aslında üzerinde çok düşünmezsen mükemmeldir…Willa Chandler-Golden'ın babası yazdığı kitapla dünyayı değiştirir. Milyonlarca hayranı, 'olan her şeyin bir nedeni vardır' fikriyle teselli bulur. Her ne kadar Willa babasının teorilerine inanmasa da kendisine yoğun bir hayat bahşedildiğini kabul eder: Güvenilir bir koca ve kariyerinde hızlı bir yükseliş. Sonra sahip olduğu her şeyin birden elinden gidişini görür. Bir karar vermek zorundadır: Bunun bir nedeni vardır deyip geçecek midir yoksa

İskoçyalı'nın Dokunuşu - Karen Marie Moning

İskoçyalı'nın Dokunuşu


Ölümsüz Güçleri Olan Bir Savaşçı

Circenn antik yasalar ve büyüyle yönetilen bir dünyada yaşayan İskoçyalı bir savaşçıdır. Yine de Brodie Kalesi'nin lordunu hiçbir güç önünde birdenbire beliren güzel Lisa'ya hazırlayamayacaktır. Kaderin bir oyunu olarak genç kadın zamanda 700 yıl geriye gitmiştir ve şimdi Circenn'in odasında, hiç istemese de onu baştan çıkarmaktadır. Yakışıklı İskoçyalı savaşçı, bu kadın için sahip olduklarını feda edecek ve gerekirse önüne çıkan her şeyi yok edecektir.

Ateş Ustası - Maria V. Synder (USTA SERİSİ #3)

Ateş Ustası


Çıraklık Bitti, Asıl Sınav Şimdi.

Yelena'nın ruhları yakalayıp serbest bırakabilen bir ruh-bulan olduğu haberi hızla yayılınca insanlar huzursuz olmuştu.
Zaten bir süredir sıra dışı yetenekleri ve geçmişiyle göze batıyordu...
Bir gün Yelena'ya, ürkütücü bir mesaj gelir: Yelena'nın daha önce yendiği, gözünü kan bürümüş bir büyücünün önderliğinde anavatanına karşı bir komplo düzenlenecektir.

Büyü Ustası - Maria V. Synder (USTA SERİSİ #2)

Büyü Ustası

Bir sadakat dersi, entrika üzerine bir uzmanlık eğitimi.

Yelena şu ana dek hayatta kalmayı başardı. Çocukken kaçırıldığı, gençliğinin başında hapse atılıp çeşnici olmak şartıyla serbest bırakıldığı düşünüldüğünde yeterince acı çektiğini düşünebilirsiniz.
Fakat hayır.
Ixia'da yasaklı büyü güçleri ona bir idam fermanı getirdi. Tek şansı Sitia'ya, doğduğu yere dönmek. Ancak Sitia ona çok yabancı bir yer. Burada güçlerini kontrol edemiyor. Başıboş bir büyücü korku salıyor ve kurban olarak Yelena'yı seçiyor.

Zehir Ustası - Maria V. Synder (USTA SERİSİ #1)

Zehir Ustası


Celladına âşık olsan, hapisten kaçar mıydın?

Hızlı bir ölüm mü isterdin, yoksa yavaş yavaş öldüren bir zehir mi içerdin?

Yelena idam edilmek üzereyken sıradışı bir teklif alır: Ixia'nın yeni komutanı Ambrose'un çeşnicisi olmayı kabul ederse, hapisten kurtulup en güzel yemekleri yiyecek ve sarayda yaşayacaktır. Ama komutanın en güvendiği adamı Valek, Yelena'ya Kelebek Tozu adında bir zehir içirir. Böylece Yelena Valek'ten her gün panzehir almak zorunda kalır yoksa onu acılı bir son beklemektedir. Kaçsa da,

Karanlık Sular - Fiona Paul

Karanlık Sular


Rönesans'ta aşk, şehvet, ihanet, kargaşa ve sosyete...

Cassandra Caravello bir kızın istediği her şeye sahipti: göz alıcı mücevherler, en popüler partilere davetiyeler, yakışıklı zengin bir nişanlı ve daha fazlası… ama Cassandra'ya bunlar yetmiyordu. Anne-babasının ölümünden sonra kendini su şehrinde tuzağa düşürülmüş gibi hissediyordu, sanki karanlık bir labirent gibi uzanan kanallar ona kaçmasını fısıldıyordu.

KIŞ GÜNEŞİ - Jennifer L. Armentrout

Kış Güneşi


Yirmi bir yaşındaki Sydney, Kyler'a ezelden beri aşık. Ne yazık ki Kyler onu atlıkrancadan ittiği ve Sydney'in de karşılığında Kyler'a çamur yedirdiği günden beri sıkı dostlar.Kyler tam bir çapkın, bir kızın yanında iki geceden fazla duramıyor. Syd kendini gittikçe daha kötü hissdiyor. Ancak okuldaki son yılda duygularını itiraf ederek ilişkileirini berbat etmek istemiyor. Kyler'ın gözünde ise Syd hep

ÜRPERTİ - Maggie Stiefvater

Ürperti


Gözlerimi açtım, sadece Grace ve ben vardık, artık ondan ve benden başka hiçbir yerde hiçbir şey yoktu. Sanki öpücüğümü ve beni içinde tutmak istermişçesine dudaklarını birbirine bastırıyor, avcumdaki bir kuş kadar kırılgan bu anı tutuyordu.

Tükeniş - Lisa McMann (UYANIŞ ÜÇLEMESİ #2)


Tükeniş



New York Tımes Çok Satanlar Listesindeki Uyanış (Wake) Üçlemesinin İkinci Kitabı

Akıllı, kendi halinde bir kız olan Janie Hannagan alkolik annesiyle birlikte Fieldrige Michigan'da yaşıyordu. Bir lanet olarak gördüğü rüyaların günün birinde hayatını değiştire bileceği hiç aklına gelmezdi. Artık başkalarının rüyalarına girme ve ona müdahale etme gücünün kendisine, insanlara

Uyanış - Lisa McMann (UYANIŞ ÜÇLEMESİ #1)

Uyanış


On yedi yaşındaki Janie artık başkalarının düşlerinin içine çekilmekten sıkılmıştır. Özellikle de saçma sapan çılgın seks düşlerinden ve kâbuslardan... Olanlardan hiç kimseye söz edemezdi çünkü ona inanmazlardı, daha da kötüsü aklını yitirdiğini düşünürlerdi.
Yani Janie bıçak sırtında yaşıyordu, istemediği bir yeteneğe sahipti ve onu kontrol edemiyordu. Günün birinde onu iliklerine dek donduran korkunç bir kâbusun içine düşmüştü. Janie yalnızca sapkın bir ruhun yaptıklarına tanık olmakla kalmayıp ona yardımcı da oluyordu...

Güzel Şeytan - Kelly Keaton

Güzel Şeytan


Vazgeçilmez bir güç.
Kazanılması gereken bir savaş.


Karanlıgın Kızı'nın sonundaki korkunç mezarlık savaşından sonra Ari ve arkadasları neyle karsı karsıya olduklarının farkındalar. Ari'nin basında Medusa laneti var ve bir gün dönüsecegi sey kabuslarına giriyor. Daha da kötüsü, tanrıça Athena küçük Violet'ı kaçırdı ve simdi Ari'yi yok etmekle tehdit ediyor.

Fırsatçı - Tarryn Fisher

Fırsatçı


Kalbini sadece bir kez verebilirsin; ondan sonraki her şey ilk aşkının peşinden gelir.


Her fırsattan istifade etmesiyle bilinen sivri dilli Olivia Kaspen, akılsızca çekip gitmesine izin verdiği eski erkek arkadaşı Caleb Drake ile şans eseri karşılaşınca kendisini ilk aşkıyla ikinci bir şans isterken bulur.

Kelebeklerin Koruyucu Azizi - Cecilia Galante

Kelebeklerin Koruyucu Azizi

İnanç ve şüphe, istismar ve iyileşme ama her şeyden çok dostluk üzerine yazılmış olağanüstü bir roman.

"Hakikat, şefkat ve erdem üzerine bir kitap."
- Jacquelyn Mitchard
The Deep End of the Ocean ve The Midnight Twins'in yazarı-

KATİLİMİ BEKLERKEN - ASUDE


BİR WATTPAD HİKAYESİ
Katilinden kaçan bir kadın, sadece bedeniyle değil ruhuyla da ona teslim olacaktır.
 Ve ruhsuz bir katil, bu kadının gözlerinde kaçtığı her şeyi bulacaktır.

197 Gün - Sultan Tarlacı

197 Gün

Gerçek bir cinayetten esinlenirek yazılan, öldükleri mekana haspsolan ruhların gözünden anlatılan, komik, esprili, psişik, alışılmışın dışında bir polisiye cinayet romanı…

1. Kan lekesi 'dış kapının kolunda'
2. Kan lekesi 'dış kapı pervazında'
3. Kan damlası 'evin girişinde zeminde'
.....

Zincirlenmiş Kalpler - Büşra Toraman



Cinayetler, yalanların ve hırsların arkasına saklanmıştır. Tıpkı bazen aşkta olduğu gibi. O yalanı yaşamak mı isterdiniz, yoksa kaybedeceğinizi bile bile gerçeği haykırmak mı?

FBI Ajanı Gregg Reese sekiz yıl sonra, acı bir şekilde ayrıldığı evine geri dönüyordu. Blacksburg'deki Virginia Tech Üniversitesi'nde seri cinayetler işleniyordu. Dört erkek öğrenci öldürülmüştü ve katilin durmaya niyeti yoktu. Ortağı Kyle'la beraber Blacksburg'deki cinayetleri çözmeye gönderilmiş olan Gregg'in ilk görevi, üniversitede öğretmen rolüne bürünmekti.

Piruze ve Oğulları - Sinan Akyüz

Piruze ve Oğulları


Bu hayatta her şeyin bir bedeli vardı. Büyük sevdaların bedeli büyük acılardı, büyük hırsların bedeli büyük kayıplardı, büyük umutların bedeli yalnızlık dolu uzun yıllardı. Ama her şeyden önemlisi masumiyetin de bedeli ağırdı, zalimliğin de...

Ölümsüz Aşk - Burcu B. Filiz

Ölümsüz Aşk

Ünlü Aşk'ın yazarından… Melis Saygın.

O bir kadın. O bir bodyguard. O bir… Psişik! Melis, uzun yıllardan sonra ilk saha görevini aldığında, başına geleceklerden de, vermesi gereken zor kararlardan da habersizdi. Görevi gereği erkek kılığına girmesi, alkol kokan gece âlemlerine dalması ve her türlü fuhuş ve seks oyunlarının döndüğü bu yerde, kimliğini deşifre etmeden ipuçlarının izini sürmesi gerekiyordu.

İyi Geceler Tweet Aşkım - Teresa Medeiros




İki Yalnız Kalp Bir Gerçek Aşk. Gerçek aşkı bulmak için 140 karakter değil, sadece iki küçük kelime gerekir. Başarılı yazar Abigail Donovan, Oprah'nın onayını kazanmış, Pulitzer'i ise kıl payı kaçırmıştır. O zaman neden zamanını New York'taki dairesinde iki kedisiyle yapayalnız geçirmektedir?

Ölüm Meleği - Vincent Kliesch

Ölüm Meleği


Bir melek gibi görünüyor.
Birçok ismi var. Ve öldürüyor,
Arkasında tek bir iz bile bırakmadan...

Bir seri katil Berlin'de cinayetler işlemeye başlar. Üçüncü kurban, yaşlı bir kadın, beyaz bir gömleğin içinde evindeki yemek masasının üzerinde bulunur. Her adli tıp ekibinin korkulu rüyası gerçek olmuştur; ev köşe bucak temizlenmiş, geride tek bir iz bile kalmamıştır. Emniyet teşkilatı, "Temizlik Şeytanı" adını verdiği bu esrarengiz katili yakalamak için son çareyi kendine has, alışılmadık

Hep Seninle Olacağım - Sharon Sala

Hep Seninle Olacağım

Dori Grant, yaşamın karşısına her gün başka bir zorluk çıkarmasına artık alışmıştır. Can damarı dedikodu olan bir kasabada yaşamaktadır. Üstelik bekâr ve gencecik bir annedir. Hiç kimsenin onu onaylamadığı bir yerde büyükbabasının yardımıyla küçük oğluna bakmaya çalışmaktadır.

Kalbimdeki Gizli Katil - Peter Swanson

Kalbimdeki Gizli Katil


George Foss, kırk yaşına merdiven dayamışken, dünyasındaki renklerin giderek solduğunu hissediyordu: Ona göre, artık delicesine âşık olmayı ya da onu sıradanlaşan günlük yaşamından söküp alacak bir sürpriz olmasını umacak yaşı geçmişti. İş çıkışında akşamlarını bir barda beyzbol hakkında konuşarak, bazen eski sevgilisi Irene'la buluşarak veya yirmi yıl önce ortadan kaybolan sevgilisini düşünerek geçiriyordu. Ta ki bu sevgili ortaya çıkana kadar…

Öldürmek İçin Mükemmel Bir Gün - Mario Mazzanti

Öldürmek İçin Mükemmel Bir Gün


Soğuk bir Kasım günü, İtalya'nın Lombardiya Bölgesi'ndeki küçük bir kasabada Senegal kökenli küçük bir kız çocuğu okula gitmek üzere evinden çıkar. İsmi Ami'dir ve bir daha hiç geri dönmez. Babası kızının kaybolduğuna dair ihbarda bulunduğu anda dur durak bilmeyen arama çalışmaları başlar. Soruşturmayı Komiser Sensi yürütmektedir. Üstünden üç ay geçen dramatik olay çözümsüz

Tüm Sırların Sahibi Kız - M. R. Carey

Tüm Sırların Sahibi Kız


"Elimde Dünyanın Bütün Kötülüklerini Barındıran Bir Kutu Olsaydı Kapağını Azıcık Aralar Ve Seni İçine Sokardım. Sonsuza Dek De Açmazdım."

Her sabah Melanie'nin hücresine askerler giriyor. Biri üzerine silah doğrulturken, diğeri kızı tekerlekli sandalyesine bağlıyor; boyun, kol ve bacak kayışlarını sıkıyor… Ardından diğer çocuklara katılması için Melanie'yi sınıfa götürüyorlar. Ve bu her sabah böyle devam ediyor.

Ta ki bir numaralı denek, Doktor Caldwell'in laboratuvarına çağrılana dek…

Ve işte o gün, Pandora'nın ölü çocuklarının yeniden doğduğu gün olacak.

Haykıran Merdiven : Lockwood ve Ortakları - Jonathan Stroud



“Kadim kötülük, çözülmemiş gizemler, kudretli hayaletler ve kötülüğe teslim olmuş insanlar… Bu kitabı gecenin geç saatlerine dek elinizden bırakamayacağınıza hiç şüphe yok ama evin tüm ışıklarını açık tutmanızda da fayda var. Yaşadığımız dünyaya çok benzeyen ancak tüylerinizi ürpertecek kadar da farklı dünyalar yaratmak söz konusu olduğunda, Jonathan Stroud mükemmel işler çıkaran bir dâhi.”

Emily ve Einstein - Linda Francis Lee

Emily ve Einstein


"Bana âşık ol. Hadi, sana meydan okuyorum." demiştim Emily'ye, ama şimdi düşününce kendi düşüşümü hazırlayan neden acaba bu meydan okuma mıydı? Her şeye sahiptim, prestijli bir isim, ihtiyaç duyduğumdan fazla param ve bana birkaç beden büyük gelen bir egom vardı. Peki, tamam, başıma gelen trajikomik olayın sebebi de egom olabilir belki de ama yine de pasaklı bir köpeğin

Kılıçtan Daha Keskin - Jeffrey Archer

Kılıçtan Daha Keskin

İlk yolculuğuna başlamış ve tüm İhtişamıyla denizde süzülen bir gemi... İçinde, birçoğu önemli makamlarda görev yapan binlerce yolcu... Pusuda bekleyen düşmanlar ve Gecenin sessizliğini jilet gibi kesen bir patlama sesi...

Karanlığın Gizli Öpücüğü - Christina Courtenay

Karanlığın Gizli Öpücüğü

Kayla, bir müzayedede 18. yüzyıla ait bir portreyi satın aldığında, kendisini iflasa sürüklediğinin ve başının belada olduğunun farkındadır. Ancak onu daha büyük bir bela beklemektedir. Üstelik, aklını kaçırdığını düşündürecek kadar büyük bir bela; Jago! Kaçakçı Jago Kerswell, Leydi Eliza Marcombe ile geçirdiği dakikaların tehlikeli olduğunu bilmektedir. Fakat onunla olabilmek için her türlü riski göze alacaktır. Aşklarının üzerinden 200 yıl geçmiştir ama Jago'nun Eliza'dan vazgeçmeye niyeti yoktur ve bu uğurda Kayla'yı delirmenin eşiğine getireceğini bilse de, ondan yardım istemeye

Öteki Çocuk - Charlotte Link

Öteki Çocuk

-Eski bir çiftlik
-Issız bir arazi
-Geçmişten gelen karanlık bir sır
-Ve onun doğurduğu ölümcül sonuçlar

Yorkshire'ın bir sahil kasabası olan Scarborough'da vahşice öldürülmüş bir öğrencinin cesedi bulunur. Polis aylarca araştırma yapar fakat ne bir şüpheli bulabilir ne de makul bir gerekçe. Ta ki kasaba halkını sarsan yeni bir cinayet işlenene kadar. Bu sefer kurban yaşlı bir kadındır. Suçun işlenme

Kadere Bak! - Cecelia Ahern

Kadere Bak!


Bizim aramızdaki ne biliyor musun? İyi ve kötü, güzel ve çirkin, dünyadaki tüm hislerin bir araya gelip yarattığı gizemli bir tutku…

Rosie ve Alex en yakın arkadaşlar olarak hayallerini, umutlarını, en tuhaf anlarını ve birçok ilki paylaşırlar. Fakat Alex'in ailesinin Amerika'ya taşınmasıyla bu güçlü dostluk tehlikeye girer.

SEN GİTTİĞİNDEN BERİ - Anouska Knight

Sen Gittiğinden Beri


Holly Jefferson hayatının aşkıyla evlenmiş ve trajik bir olay sonucu sevdiğini kaybetmişti... Kalbini yeniden açmayı başaracak, sevmeyi yeniden öğrenebilecek miydi?

Trajik bir olaydan sonra Holly Jefferson'ın hayatı tamamen altüst olmuştu. Şimdilerdeyse dışarıdan görünen, yeniden ayakları üzerinde durmaya başladığı ve Pasta Evi'ni işletmeye devam ettiğiydi. Fakat işin iç yüzü pek de öyle değildi; aslında yirmi yedi yaşında bir dul gibi davranmaya devam